Welkom op onze site met informatie over ons vakantiehuis

Het huis is gelegen in het hameau Les Magnacs nabij Lalinde in de Dordogne


Vakantiehuis Le Mouton
Personen 4 Plaats Lalinde
Woonoppervlak 79 Prijs 415-550
Le Mouton is een natuurstenen, prachtig gerestaureerde gite die op een geheel eigentijdse wijze is ingericht. Zwemmen kan in het bij het huis gelegen zwembad.
 
Bij onze vakantiehuizen kan via een WiFi verbinding gebruik worden gemaakt van het internet.De Dordogne
Het gebied beslaat vier gebieden:
De Prigord Noir, Perigord Blanc ,Perigord Vert en Perigord Poupre.
Les Magnacs ligt in de Perigord Poupre.

De Perigord Noir is het meest oostenlijk gelegen deel met als belangrijkste plaats Sarlat. Dit gebied ligt tegen het Centraal Massief aan en dankt de naam aan de vaak donkere bossen met veel eikenbomen.De Perigord Blanc is het gebied dat minder bebost is en zich over de gehele breedte van het departement uitstrekt Er is veel veeteelt en landbouw.

De naam 'Blanc' (wit) komt voort uit de bodemstructuur die vooral is opgebouwd uit krijt. Rond het plaatsje Nontron in het noorden, waar veel heide en kastanjebossen zijn te vinden, vinden we de Perigord Vert. (ook wel Nontronnais). Het is het overgangsgebied naar de Limousin.

Later is de naam Perigord Poupre nog aan dit drietal toegevoegd.
Dit is de streek waar vakanthuis Le Chevalet en Le Mouton zijn gelegen, het is de streek rond Bergerac. Een wijn- en tabacgebied met een zacht klimaat. Hier vinden we ook de typerende kalksteenheuvels van de vallei van de Dordogne.

De streek wordt ook wel Bergeracois genoemd. Het gedeelte waar Les Magnacs en vakanthuis Le Chevalet en le Mouton zijn gelegen, is één van de rustigste delen van de Dordogne. Wilt u wat meer vertier dan is Bergerac zeker een wel besteedde keus. Op de woensdagen en zaterdagen is er een levendige markt in het oude gedeelte van de stad.
Rond het middaguur sluiten de winkels en is het 'midi'. Op de meeste terrasjes kan dan heerlijk worden gegeten en gedronken.

Ook aan te bevelen is een kanodag op de Dordogne.
Onderweg komt u langs een aantal bijzondere kastelen zoals die van Beynac en Castelnaud en het kasteel van Josephine Baker 'Les Milandes'.

Ook voor kinderen is dit een ideaal uitstapje (zwemvesten zijn bij de kanoprijs inbegrepen).